Allesvoorjekantoor.nl



Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

 • Wat zijn de voordelen van drukwerk bestellen bij More-Office?

  Hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen, Jouw drukwerk altijd als maatwerk gedrukt, Persoonlijk contact, GRATIS overstapservice: geen kosten voor opmaak en drukplaten voor briefpapier, enveloppen en visitekaartjes, Heldere prijsopbouw – geen verborgen kosten en 100% Klanttevredenheidsgarantie.

 • Kunnen wij meubilair bekijken in de showroom?

  Meubilair kan op afspraak worden bekeken in onze showroom. Natuurlijk is ons assortiment veel groter dan wij kunnen laten zien, maar in overleg kunnen we wat u zoekt ook laten zien in de showroom van de fabrikant. Bij grotere projecten kunnen we ook een (thuis)werkplek plaatsen bij het bedrijf om de medewerkers te informeren en te betrekken bij de te maken keuzes.

 • Aan welke eisen moet een goede (thuis)werkplek voldoen?

  Wanneer je wat langer achter de computer werkt is het belangrijk om de beschikking te hebben over een goede bureaustoel en een in hoogte instelbaar bureau. Immers: wanneer deze middelen niet goed zijn, heeft dat een negatief effect op de zithouding. Een slechte zithouding kan op zijn beurt weer leiden tot allerlei fysieke klachten. Alle eisen die aan de (thuis)werkplek worden gesteld zijn terug te vinden in de Arbonormen. Ook voor de plaatsing van de thuiswerkplek zijn normen opgesteld.

  Ook wanneer je thuis werkt is het belangrijk om gebruik te maken van goede spullen. let op: een werkplek moet nooit recht voor een raam zijn geplaatst. Dat zorgt voor veel lichthinder, door het contrast tussen het scherm en de achtergrond, of door hinderende spiegeling.

 • Welke ergonomische hulpmiddelen zijn er voor werken achter de PC of laptop?

  Naast een goede bureaustoel en een verstelbaar bureau, is het ook belangrijk dat de juiste randhulpmiddelen worden gebruikt:

 • Waar moet ik op letten bij aankoop van een multifunctional?

  Afhankelijk van het doel van uw machine kunt u kiezen voor een multifunctional met een laserprinter of een inkjetprinter. laserprinter zijn duurder in aanschaf, maar per afdruk uiteindelijk goedkoper. Print je veel en ook in kleur? Dan adviseren wij om te kiezen voor een multifunctional met laserprinter. Voor kleinschalig (thuis)kantoorgebruik is een inkjet-multifunctional een goede keuze.

 • Hoe stel ik mijn beeldscherm in op de juiste hoogte?

  Zet het beeldscherm zodanig, dat de bovenzijde van het scherm gelijk is aan ooghoogte. Werk je met een laptop? Gebruik dan een laptopstandaard om de juiste hoogte te krijgen.

  Een te laag ingestelde monitor creëert al snel een ronde, voorovergebogen zithouding. Immers het hoofd volgt de ogen. Een te hoog ingestelde monitor zorgt voor een onnatuurlijke nekpositie.

 • Hoe kan ik gezond thuiswerken?

  De basis van een goede, ergonomische thuiswerkplek, is een juist ingesteld bureau,  een goede bureaustoel in combinatie met een beeldscherm op de juiste hoogte. Een gezonde thuiswerkplek zorgt ervoor dat je niet de hele dag zit te werken in een starre, vaste zithouding. Een goede werkplek houdt je in beweging! Vandaar dat een zit-sta bureau een goede toevoeging is aan een thuiswerkplek. Zo kun je dynamisch werken. Afhankelijk van het type stoel zal je je houding meer of minder variëren.

  Wij hanteren als richtlijn om ieder half uur mínstens twee minuten niet te zitten. Die twee minuten kun je bijvoorbeeld invullen met een koffiepauze, de vaatwasser uitruimen, maar ook door staand te werken. Ons lichaam is niet erop gebouwd om langdurig te zitten. Des te meer je varieert en geregeld staand werkt, des te beter!

 • Wat is actief zitten?

  Langdurig in eenzelfde houding zitten, hoe comfortabel ook, is niet goed. Dat is een van de redenen dat wij enthousiast worden van actieve zitoplossingen: dergelijke zitoplossingen houdt je als vanzelf in beweging. Het voordeel van het zitten op een actieve zitoplossing is dat je een neutrale, natuurlijke zithouding aanneemt. Het bekken blijft in een neutrale positie, waardoor ook de lumbale wervelkolom een neutrale stand behoudt. Je blijft veel makkelijker rechtop zitten. Ook het ontbreken van een rugleuning zien wij hierbij als positief: je leunt niet ergens tegenaan, maar gebruikt spierkracht en energie om rechtop te blijven zitten. Zo houdt u uzelf in balans en blijft het interne kacheltje aan. U voorkomt fysieke klachten en sedentair gedrag.

 • Wat is het voordeel van staand werken aan je (thuis)werkplek?

  Staand werken brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van staand werken, is dat je niet zit. Dat klinkt logisch en dat is het ook. De gedachte hierachter is dat veel zitten (ook wel sedentair gedrag genoemd) slecht is voor de gezondheid. Langdurig stilzitten vergroot de kans op het ontstaan van allerhande aandoeningen en klachten. Denk qua fysieke klachten bijvoorbeeld aan rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Naast deze fysieke klachten vergroot sedentair gedrag ook de kans op aandoeningen zoals diabetes, hartfalen en obesitas.

  Een ander groot voordeel van staand werken is dat je de doorbloeding bevorderd. Een betere doorbloeding betekent dat meer zuurstofrijk bloed naar de hersenen gaat. Resultaat: meer concentratie, minder vermoeidheid en meer productiviteit.

  Een zit-sta bureau geeft de gebruiker de vrijheid om niet de hele dag zittend te hoeven werken. Je kunt staan en werken tegelijkertijd. Ons lichaam is er niet op gemaakt om de hele dag een zittende houding aan te moeten nemen. Dynamisch werken is veel gezonder. Een zit-sta bureau ondersteunt hierin. Bovendien: er is niets dat je niet zittend kunt doen.

 • Hoe stel ik de juiste hoogte in van mijn bureau?

  Stel het bureau zodanig in, dat de bovenzijde van het bureaublad gelijk is aan de bovenzijde van de (juist ingestelde) armlegger. Is het bureau niet verstelbaar? Pas dan de hoogte van de bureaustoel aan de hoogte van je bureau en gebruik indien nodig een voetensteun.

  We willen voorkomen dat het bureau te hoog is ingesteld. Een te hoge werkhoogte zorgt ervoor dat het blad drukt in de onderarmen tijdens het beeldschermwerken of dat je ongemerkt de schouders optrekt. Een te laag ingesteld bureau zorgt ervoor dat je voorover hangt.

 • Wat is een goede bureaustoel voor (thuis)kantoor

  De stoel die bij een (thuis)werkplek het beste bij je past, zorgt ervoor dat je de juiste werkhouding aanneemt. We maken een onderscheid tussen zitten op een traditionele bureaustoel mét een rugleuning in hoek van ongeveer 90º en het zitten op een actieve zitoplossing zoals een zadelkruk of een balansstoel. Kom proefzitten in onze showroom en laat je adviseren over de juiste stoel/ zitoplossing voor jou.

  Klik hier: https://www.more-office.nl/facilitair-en-werkplek/bureaustoelen/

 • Wat kost een (thuis)werkplek?

  Een medewerker heeft een goede werkplek nodig om het werk veilig en gezond te kunnen doen. Een goede werkplek bestaat minimaal uit een goede stoel, een goed bureau en de juiste verlichting. Een dergelijke set is verkrijgbaar vanaf € 600,00 . Als een medewerker structureel thuis werkt en deze zaken niet zelf heeft, moet de werkgever daarvoor zorgen of de kosten hiervoor betalen.

  De regeling waarbij de werkgever werknemers een vastgesteld bedrag geeft om zelf de werkplek thuis in te richten, zijn afgeschaft. Beter is als werkgever zelf de inrichting kopen en via bruikleen-overeenkomst ter beschikking stellen. De werkgever weet dan ook zeker dat de juiste producten worden aangeschaft, ook als de werknemer zelf de spullen koopt is de werkgever verantwoordelijk.

 • Hoe lang mag je staand werken aan je (thuis)werkplek?

  We raden altijd aan om ieder half uur minstens 2 minuten níet te zitten. Wanneer je eenmaal staat te werken raden we aan om maximaal 1 uur aan een stuk staand te werken. Sta je langer dan 1 uur aan één stuk te werken, wordt het staan belastend voor de benen en voeten. Uiteraard kun je wel meermaals per dag staand werken. Afwisselen is het toverwoord, zowel bij staand als bij zittend werken.