Allesvoorjekantoor.nlErgonomische hulpmiddelen

Direct bestellen

De juiste hulpmiddelen

Naast een goede bureaustoel en een verstelbaar bureau, is het belangrijk dat de juiste hulpmiddelen worden gebruikt. Een laptopstandaard gebruiken (in combinatie met een losse muis en los toetsenbord) is bijvoorbeeld zeer belangrijk, wanneer je werkt met een laptop zonder aparte monitor.

De juiste ergonomische hulpmiddelen zijn de finishing touch voor een goede thuiswerkplek. Denk bijvoorbeeld aan een verticale muis en toetsenbord. Deze middelen zorgen voor een betere zithouding, minder spierspanning tijdens het zitten en een prettigere werkwijze. Bovendien zijn hulpmiddelen zoals een laptopstandaard en documenthouder verplicht door de ARBO-wet bij langdurig werken met een laptop.

Toetsenborden

Bij het langdurig werken met een laptop is het raadzaam om een los toetsenbord te gebruiken. Ter voorkoming van pols en nekklachten zijn wij groot voorstander van ergonomische toetsenborden. Ook als je een vaste computer hebt op je thuiskantoor is een ergonomisch toetsenbord beter.

Een ergonomisch/compact toetsenbord zorgt ervoor dat je dichter bij je lichaam kunt werken. Je bovenarmen kunnen ontspannen (in een neutrale positie) langs je lichaam blijven hangen. Bovendien hebben deze toetsenborden een zeer lichte toetsaanslag. Ook op deze manier voorkom je spierspanning en klachten!

Bijkomend voordeel: de toetsaanslag van deze toetsenborden zijn ook veel lichter!

Klik hier voor ons assortiment toetsenborden

Toetsenborden

Muizen

Veel laptops hebben een touchpad als muis, ergonomisch gezien een ramp. Gebruik bij een laptop altijd een losse muis, bij voorkeur draadloos. Ergonomisch gezien is een verticale muis een aanrader, ook als je met een vaste computer werkt op je thuiskantoor. Een verticale muis zorgt voor een ontspannen, neutrale positie van de arm en onderarm en verminderd de spierspanning tijdens het werken met deze muis. Dat is zeer belangrijk: je hebt de muis immers nogal wat uren per week in de hand. Zo voorkom je de nodige klachten aan pols en nek!

Klik hier voor ons assortiment muizen

Muizen

Laptopstandaards

Een laptopstandaard is een must voor de thuiswerkplek waarbij men alleen werkt met een laptop zonder aparte monitor. Met de laptopstandaard kun je het laptopscherm gemakkelijk op hoogte brengen. Zo voorkom je dat je voorover gaat zitten, richting het laptopscherm. Je blijft rechtop zitten, omdat het laptopscherm op de juiste hoogte staat. Ook wanneer je het laptopscherm als tweede monitor gebruikt is een laptopstandaard een goede toevoeging. Je brengt zo de schermen dichter bij elkaar.

Wanneer je meer dan 2 uur per dag beeldschermwerk verricht met een laptop, is een laptopstandaard verplicht vanuit de Arbowet.

Klik hier voor ons assortiment laptopstandaards

Documenthouders

Een documenthouder is onmisbaar op je thuiswerkplek wanneer je veel data invoerwerk verricht. Met de documenthouder zorg je ervoor dat de documenten in één oogopslag te zien zijn met het toetsenbord en je monitor. Je plaatst de documenten hier immers tussenin, in een prettige kijkhoek. Zo voorkom je het continu overstrekken van de nek om op de documenten te kijken.

Bij documenthouders is het belangrijk dat deze voldoende verstelbaar zijn.

Klik hier voor ons assortiment documenthouders

Documenthouders

Monitorstandaards en monitorarmen

Werk je met een los beeldscherm? Dan is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte staat. Er zijn heel veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Werk je met twee of meer schermen? Dan zijn daar speciale standaards voor. Met een monitorarm kan je eenvoudig de kijk-hoogte aanpassen en instellen. We hebben ook beeldschermarmen voor twee of meer monitoren.

Klik hier voor ons assortiment monitorstandaards

Klik hier voor ons assortiment monitorarmen

Monitorstandaards en monitorarmen

Stoelmatten

Omdat we nu langer aan onze thuiswerkplek zitten is het belangrijk dat je stoel goed kan bewegen over de vloer, uiteraard zonder deze te beschadigen. Er bestaan voor de meeste stoelen aparte wielen voor een harde vloer en voor zachte vloerbedekking. Omdat tegenwoordig veel merken universele wielen monteren kan het noodzakelijk zijn om aangepaste wielen of een vloermat aan te schaffen. Zeker op tapijt wordt anders al snel slijtage zichtbaar.

Wij adviseren je graag bij de keuze van de juiste wielen of stoelmat.

Bekijk hier ons assortiment stoelmatten