Allesvoorjekantoor.nlBureaustoelen

Direct bestellen

Goede bureaustoel voor thuis

Net zoals op kantoor, is op de thuiswerkplek een goede bureaustoel heel belangrijk. Een goede bureaustoel helpt je immers om de juiste zithouding aan te nemen.

Bureaustoelen zijn er in allerlei vormen en maten: met rugleuning of zonder, voor actief zitten of gesteund zitten: voor lange mensen of juist wat kleiner, voor iedereen is er een passende stoel!

Het kiezen van een goede stoel voor je thuiswerkplek is heel persoonlijk. Wil je ondersteund of juist actief zitten. Combineer je zitten met staand werken, allemaal zaken die de keuze van een stoel beïnvloeden. Een goede stoel zorgt ervoor dat je de juiste werkhouding aanneemt. Behalve zitten op een traditionele bureaustoel (een bureaustoel mét een rugleuning in hoek van ongeveer 90º), zijn er ook zitoplossingen zonder rugleuning waar je in combinatie met een zit/sta-bureau heel actief kan thuiswerken.

Wij adviseren je graag bij jouw keuze. Kom proefzitten in onze showroom of neem contact met ons op.

Actief zitten

Het variëren van de zithouding zorgt voor een sterke rug, hierdoor voorkom je klachten aan de onderrug. Er zijn bureaustoelen en andere zitoplossingen die door een geavanceerd balansmechaniek stimuleren dat je regelmatig een andere zithouding aanneemt. Langdurig in eenzelfde houding zitten, hoe comfortabel je stoel ook is, is namelijk nooit goed. Dat is een van de redenen dat wij enthousiast worden van actieve zitoplossingen: hierdoor blijf je vanzelf zittend in beweging. Het bekken blijft dan in een neutrale positie, waardoor ook de lumbale wervelkolom een neutrale stand behoudt. Je blijft daardoor veel makkelijker rechtop zitten. Bij sommige zitoplossingen ontbreekt een rugleuning en dat is extra stimulerend om actief te gaan zitten: je leunt niet ergens tegenaan, maar gebruikt spierkracht en energie om rechtop te blijven zitten. Zo houdt je jezelf in balans. Je voorkomt fysieke klachten door langdurig stilzitten.

Actief zitten

Traditionele bureaustoelen

Bij een traditionele bureaustoel is het belangrijk dat de bureaustoel voldoende instelmogelijkheden biedt om je ten alle tijden goed te ondersteunen. Als de stoel niet goed is ingesteld, zit je al snel onderuitgezakt of voorovergebogen. Het streven bij een traditionele bureaustoel is altijd dat je wordt gestimuleerd om rechtop te zitten en dat je kunt bewegen tijdens het zitten. Een traditionele stoel heeft doorgaans meer instelmogelijkheden, hetgeen bij gebruik door verschillende gebruikers betekent dat de stoel telkens opnieuw ingesteld moet worden: iedere gebruiker dient te weten welk knopje waarvoor dient, zodat iedereen goed zit.

Traditionele bureaustoelen

Denk aan je vloerbedekking

Omdat we nu langer aan onze thuiswerkplek zitten is de kans groter dat je de vloer beschadigd of je vloerbedekking sneller slijt door het rijden met de wielen van de bureaustoel. Omdat tegenwoordig veel merken universele wielen monteren onder de stoelen, kan het noodzakelijk zijn om aangepaste wielen of een vloermat aan te schaffen. Er bestaan voor de meeste stoelen speciale wielen voor een harde vloer of voor vloerbedekking.

Wij adviseren je graag bij de keuze van de juiste wielen of stoelmat.

Bekijk hier ons assortiment stoelmatten