Allesvoorjekantoor.nlThuis werken

Werken aan de eettafel of aan een bar op een kruk is niet ideaal, de kans dat deze de juiste hoogte voor jou heeft is niet groot. Beter is een in hoogte instelbaar bureau (met schroeven of pallen instelbaar op de juiste hoogte) of nog gemakkelijker een verstelbaar bureau. Een in hoogte verstelbaar bureau kun je aanpassen aan jouw ideale werkhoogte met een zwengel of elektrisch. De beste optie is een in hoogte verstelbaar zit/sta-bureau dat je ook nog eens de vrijheid biedt om naast zittend, ook staand aan te werken. Zeker hierbij is een elektrisch verstelbaar zit/sta-bureau een betere keuze voor je thuiswerkplek dan een met een zwengel. Het zwengelen is vaak nog een te grote drempel om het zit/sta-bureau structureel te gebruiken waar het voor dient. Resultaat: je zit alsnog de hele dag zittend te werken. Dat is uiteraard zonde en slecht voor uw lichaam.

Ook is het belangrijk dat je geprikkeld wordt om van houding te variëren: het meest eenvoudige is om een eierwekker te gebruiken die na bepaalde tijd een signaal geeft om van houding te veranderen. Er bestaat ook software voor op je PC. Bij zit/sta-bureaus met geheugenfunctie kan je met één druk op de knop het bureau aanpassen naar de juiste hoogte voor zittend of voor staand werken, wel zo handig.

Wij adviseren je graag bij jouw keuze. Kom je nieuwe thuiswerkplek in onze showroom uitproberen of neem contact met ons.

Voordelen staand werken

Staand werken brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van staand werken, is dat je niet zit. Dat klinkt logisch en dat is het ook. De gedachte hierachter is dat veel zitten (ook wel sedentair gedrag genoemd) slecht is voor de gezondheid. Langdurig stilzitten vergroot de kans op het ontstaan van allerhande aandoeningen en klachten. Denk qua fysieke klachten bijvoorbeeld aan rugklachten, nekklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Naast deze fysieke klachten vergroot sedentair gedrag ook de kans op aandoeningen zoals diabetes, hartfalen en obesitas.

Een ander groot voordeel van staand werken is dat je de doorbloeding bevorderd. Een betere doorbloeding betekent dat meer zuurstofrijk bloed naar de hersenen gaat. Resultaat: meer concentratie, minder vermoeidheid en meer productiviteit.

Voordelen staand werken

Hoe lang mag je staand werken?

We raden altijd aan om ieder half uur minstens 2 minuten níet te zitten. Wanneer je eenmaal staat te werken raden we aan om maximaal 1 uur aan een stuk staand te werken. Sta je langer dan 1 uur aan één stuk te werken, wordt het staan belastend voor de benen en voeten. Uiteraard kun je wel meermaals per dag staand werken. De kracht van het variëren van houding!

Heb je een harde vloer, zoals plavuizen, parket of laminaat dan kan een dempende vloermat je wat extra comfort geven tijdens het staan. Je voelt je aan het einde van de dag fitter en het voorkomt klachten aan de onderrug.

Wij adviseren je graag over de juiste keuze van een vloermat of bekijk hier ons assortiment vloermatten.

Hoe lang mag je staand werken?

Zit-sta bureau

Een zit-sta bureau geeft de gebruiker de vrijheid om niet de hele dag zittend te hoeven werken. Je kunt staan en werken tegelijkertijd. Ons lichaam is er niet op gemaakt om de hele dag een zittende houding aan te moeten nemen. Dynamisch werken is veel gezonder. Een zit-sta bureau helpt hierbij. Bovendien: er is niets dat je niet ook staand kunt doen. Wil je geen nieuw bureau kopen, maar wel staand kunnen werken? Er bestaan zit/sta-modules waarmee je eenvoudig van een bestaand traditioneel bureau een zit/sta-bureau maakt.

Klik hier voor ons assortiment zit/sta-werkplekken en opzet modules